Säkerhet

Bra IT säkerhet har aldrig varit viktigare än i dagens digitala samhälle. På senare år har antalet attacker ökat avsevärt.

Det är inte bara direkt attacker, ransomware och virus som ökar utan även mängden försök att bluffa användare att lämna ut lösenord och uppgifter om företaget eller sig själva som används för att få till gång till resurser och data.

Det finns många sätt att skydda sig med tekniken men det är också viktigt med rutiner och en medvetenhet hos användaren.

Managed Antivirus

Vi levererar traditionellt antivirus som scannar alla filer som öppnas på datorn och genomför schema lagda sökningar på hela datorn.

Managed innebär att vi övervakar om en användare får virus som programmet inte själv rensar automatiskt eller om en användare försöker köra samma infekterade fil gång på gång varpå vi tar kontakt och informerar om detta.

Managed Backup

Backup skyddar inte bara när hårddisken går sönder utan är även ett skydd om man råkar radera en fil eller om man drabbas av ett krypterinsgvirus som tar sig förbi antivirusprogrammet.

Vi erbjuder en övervakad molnbackup både till servrar och arbetsstationer som lagras i molnet vilket innebär i en säker datahall i Sverige.

Vi har även backup till M365, E-post, Onedrive och Teams vilket rekommenderas av Microsoft själva.

Endpoint Detection & Response

För den som vill ha ett bättre skydd än traditionellt antivirus är EDR från Sentinell One lösningen som använder artificiell intelligens för att upptäcka hot genom att hela tiden monitorera alla processer i datorn.

Tjänsten kan dessutom återställa alla förändringar som ett hot gjort i datorn när det upptäckts och stoppats.

Även denna tjänst monitoreras av oss och önskar man 24/7 övervakning med åtgärd kan vi erbjuda den fulla kraften från en SOC med experter som är redo att agera.

Utbildning & Phishingtest

Bra antivirus och backup i all ära men om användarna inte har rätt utbildning kan de alltid luras att släppa in någon i systemen.

Vi erbjuder en tjänst med fejkade attacker och fortlöpande onlineutbildning av användarna. Utbildningen anpassas efter användarens förutsättningar och framsteg.

Kontakta oss så berättar vi mer.